Розлучення під час епідемії коронавируса COVID-19
Чи можливо розлучитися під час карантину епідемії коронавируса COVID-19?

РАЦСи не працюють з відвідувачами під час карантину

Розлучитися в РАЦСі під час карантину коронавирусу COVID-19 не вдасться. Зараз РАЦСи не приймають відвідувачів і реєструють тільки факти народження та смерті, без видачі повторних свідоцтв.

Робота судів під час карантину

Конституція України забезпечує право на судовий захист навіть в умовах воєнного стану або надзвичайного стану.
Під час карантину можна оформити розлучення тільки в суді. Суди не припинили свою роботу, хоча діяти будуть відповідно до рекомендацій про роботу в умовах коронавирусу.
Встановлено обмеження на проведення масових заходів в судах і поза межами судів за участю суддів, працівників апарату суду. Встановлено обмеження на допуск до суду осіб які не є учасниками процесу і осіб які мають ознаки хвороби.
Розглядатися будуть тільки невідкладні справи, і справи які вимагають стислих термінів розгляду. Усі малозначні справи (до яких відносяться і справи про розірвання шлюбу) можуть бути перенесені на більш пізніші терміни.
Якщо існує можливість письмового провадження або інших видів дистанційного провадження, то вони будуть застосовуватися. Це стосується і справ про розірвання шлюбу, значна частина яких може бути розглянута саме в такому порядку.

Подача позовної заяви про розірвання шлюбу

У той же час суди приймають нові позовні заяви і відкривають нові судові провадження.
Це означає, що можна використовувати час карантину на розірвання шлюбу.
З дотриманням карантинних обмежень можна подати позовну заяви в канцелярію суду або поштою.
Сплатити судовий збір можна у відділеннях банків які не зачинені.
Детальніше про підготовку позовної заяви можна дізнатися з нашої статті "Як скласти заяву на розлучення" та інших наших статтях.

Розлучення в суді

Використовуючи види дистанційного судочинства можна домогтися розгляду справи про розірвання шлюбу в період карантину. Особливо великі шанси для процесів з відсутністю суперечок та обопільною згодою на розлучення.
Справи з необхідністю особистої участі сторін та вирішення спорів між ними, швидше за все будуть перенесені. Однак в кожному випадку рішення про розгляд справи або перенесення засідання буде вирішуватися індивідуально.
У будь-якому випадку, якщо рішення про розлучення вже прийнято, можна прискорити розірвання шлюбу використавши час карантину на подачу заяви і відкриття справи.

Дистанційне розлучення в умовах карантину

В умовах карантину COVID-19 замовити послугу розірвання шлюбу можна не виходячи з дому.
Для цього буде потрібно надіслати скан копії документів нам на електронну пошту і оплатити половину вартості послуг. Після складання заяви і підготовки документів для подачі в суд, ви зможете їх підписати, а потім разом з оригіналом свідоцтва про шлюб вислати нам за допомогою нашого кур'єра або по «Нової поштою», «Укрпошті».
Далі ми подамо вашу позовну заяву в суд і будемо вести вашу справу до отримання рішення суду.

Ви можете замовити частково або повністю ведення справи про Розірвання шлюбу. Доручити ведення справи про розлучення досвідченим фахівцям в юридичній сфері можна на нашому сайті https://www.yurdopomoga.com.ua.
Будемо раді допомогти.

Швидке замовлення розірвання шлюбу

Позовна заява
700 грн.
Ознайомлення з документами
Консультація та судова стратегія
Складання позовної заяви
Квитанція для сплати судового збору
Преміум
12000 грн.
Консультація та судова стратегія
Ведення справи в суді за дорученням
Всі судові засідання
Отримання рішення суду